Veelgestelde vragen

Zowel bij de foodtrucks als voor je drankjes betaal je met muntjes. Deze kan je contant of met je pin kopen bij het muntenverkooppunt bij de ingang van het festivalterrein. 1 munt heeft de waarde van 1,25 €. De muntjes van vorig jaar zijn ook dit jaar weer gewoon geldig en ook volgend jaar.

Het parkeren voor auto’s is dit jaar gewijzigd. We kunnen het oude terrein niet meer gebruiken, dus zijn we uitgeweken naar de Wiltenweg in De Wijk (volg de aanwijzingen op de borden). Het is vanaf deze plek ca. 10 min wandelen naar het festival. Chauffeurs kunnen de passagiers afzetten en ophalen bij het festival terrein bij het Kiss & Ride bord. Wij adviseren iedereen om zoveel mogelijk op de fiets te komen. We hebben weer een fietsenstalling op het festival terrein, dus dat is super makkelijk.  

Vanwege het milieu, de veiligheid van de oorspronkelijke bewoners van het festivalterrein en ons gemak, werken wij met kunststofglazen, die je eenmalig aanschaft voor 1 muntje.
Bij iedere volgende bestelling kan je je glas afgeven en krijg je een nieuw/schoon glas met je nieuw bestelde drankje.
Er zit geen statiegeld op het glas, dus je hebt meteen een tof aandenken aan ons festival en neem je glas volgend jaar gewoon weer mee !

In samenwerking met de gemeente De Wolden zamelen wij het afval gescheiden in, hiervoor staan bakken op het terrein. Onze glazen zijn recyclebaar. Zo streven we naar een festival met zo min mogelijk plastic afval.

NIX18 Geen Alchohol

 

Iedereen is welkom op ons festival, ook onder de 18. Onder de 18 mag je geen alcohol drinken en daarom wordt hierop gecontroleerd aan de bar of op het terrein. Neem dus je legitimatiebewijs mee! Fris, lekker eten en toffe muziek is zeker genoeg om een top festival te hebben.

Eigen eten en drinken mag uiteraard niet genuttigd worden op het festival terrein.

Iedereen die het festival betreedt geeft toestemming voor het maken van video-, foto- en geluidsopnamen. De organisatie gebruikt deze opnamen mogelijk voor promotionele doeleinden.

Betreden van het festivalterrein geschiedt op eigen risico. Stichting Smaakmakers Festival en de medewerkers/vrijwilligers die op het festival werkzaam zijn, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel en/of materiële schade dan immateriële schade die de bezoeker van de locatie en/of het festival mochten ondervinden.

Huisdieren zijn van harte welkom op het festival zolang ze met een lijn aan een van hun bazen zijn verbonden en het restafval van het dier netjes wordt opgeruimd.

Je kan je aanmelden door op dit linkje te klikken.

We proberen, voor zover mogelijk, het Smaakmakers Festival zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle bezoekers.

ROLSTOELTOEGANKELIJKHEID
We willen opmerken dat ons festival gehouden wordt in een weiland, dit houdt in dat het een onverharde ondergrond is.
Bezoekers in het bezit van een gehandicapten parkeerkaart (GPK), kunnen op vertoon van de GPK, dichtbij parkeren op het terrein zelf. Er is een mindervaliden toilet aanwezig op het terrein.

GRATIS
Ons streven is dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het Smaakmakers Festival, dat betekent dat ons festival gratis toegankelijk is en dat we hier rekening mee houden met het aanbod. Iedere foodtruck hebben wij gevraagd om 1 gerecht aan te bieden voor max… euro, er is gratis ranja voor de kinderen en we bieden veel kinderactiviteiten gratis aan.

Heb je tips voor ons met betrekking tot toegankelijkheid? Mail ons dan! (info@smaakmakersfestival.nl)